Wednesday, November 27, 2013

Polymorphous perversity,396374



Polymorphous perversity - Analýza



Polymorphous perversity je RPG hra na téma sex, autorem je Nicolau Chaud, který je brazilský psychoterapeut. Polymorphous perversity není jediným jeho počinem na herní scéně, dalšími jeho díly jsou hry Marvel Brothel - ekonomicky stategická hra kde se stanete pasákem x-manů, Beautiful escape:Dungeoneer - hra ve které se dostanete do kůže masového vraha. Ve všech hrách se projevuje Chaudova profese psychoterapeuta. Polymorphous perversity je založeno na Freudských otázkách sexuality, kdy je hráč vystaven ničím nekrytou nahotou a až hardcore sexualním otázkám.   
          
Hlavní postava je hráč sám, přesto ale jde hrát pouze za muže. Autor sám uvedl, že by nemohl udělat možnost volby pohlaví, protože nezná na vlastní kůži, jak sex prožívají ženy  a hra by poté nebyla autentická. Pocit, že se jedná o vás je umocněn tím, že  vás oslovují skutečným jménem, které vás donutí vyplnit. Po krátké animaci masturbace jste unesen do paralelní reality, kde nahý bloudíte chodbou a narážite na místnosti s ženami chtějícími mít s vámi sex. Po chvilce souložení a bloudění vás pustí do vlaku a dostanete se do města, kde se to hemží dalšími sexuchtivýmy. Zde naleznete svůj baráček, bar a také market, kde si můžete koupit sladkosti na doplnění energie, kondomy na ochranu nebo vlastního otroka, ale pro příběh je důležitý palác, kde žije král, který po vás chce abyste našel jeho dceru, kterou unesl minotaur. Vydáte se do jeskyň, kde žije minotaur. Zde naleznete několik logických hádanek a pár trans-panáčku, kteří se bohužel na první pohled jeví jako ženy. Po průchodu jeskyní se dostane k minotaurovi a ten vám poví příběh o Daru, propustí princeznu a pokud jste do této doby neměli pocit o zneužití vašich postavičky tak se postará i o to. Příběh je dál stále plynule dávkován a hráče staví do stálé více obskurních situací.           
Hra je postavena na už odzkoušených metodách RPG kdy dostáváte  zkušenosti za úspěšný souboj (soulož) a po získání dostatku zkušenosti přejdete na vyšší úroveň, kde si muže zlepšit jednu z pěti statistik(.....), která vám poté zajisti výhody při souloži. Během hry narážíte na lidi, kteří vás naučí nové pohyby použitelné pří souložení. Další motivaci k souložení je úroveň vzrušení které je znázorněno zvětšujícím se penisem na horní části obrazovky. Dá se zmenšit souložením, ale pokud necháte zajít příliš daleko, tak vám exploduje penis.

Vizuální stránka nás za nese do minulosti a připomene období 16 bitové grafiky. Jednoduché animace a mixy monofóních tónů a  hudby přidávájí na jednoduší atmosféře. Vizuální stránka velice kontrastuje se stránkou obsahovou a občas se přistihnete, jak si prozpěvujete si refrém “Nice dick, nice dick..” spolu s hlavní postavou.  Pokud se přenesete do soubojového (souložicího) módu, je vizuál ještě lehčí a  obsahuje pouze na pravé straně vás, vlevo konkurenci,oba před jednoduchým  pozadím a lištou na výběr akce. Každý výpad je doprovázen animací buď postaviček nebo jen symboly.

Ovládaní je velice jednoduché. Pro pohyb jsou vyhrazeny šipky a akce se provádějí stiskem mezerníku. Klávesa “Esc” slouží jako  vstup do inventáře nebo pro odchod ze hry. K navigaci v dialozích jsou  zas potřeba pouze šipky a  mezerník k vybrání odpovědi anebo k přeskočení k dalšímu textu.
Hra jako celek vyvolává mnoho otázek a každou chvíli vám přeběhne mráz po zádech, občas deprese z nemožnosti volby.

Antonín Hojný,396374



No comments:

Post a Comment