Friday, November 14, 2014

To Build A Better Mousetrap - Analýza hry

To Build A Better Mousetrap

To Build A Better Mousetrap je  vyrobena italskou spoločnousťou molleindustria ktorá sa zameriava na online flashové hry.Týto vyvojari vznikli v roku 2003 a vyrábajú hry ktore su provokatívne voči dnešnej spoločnosti.


Hra spada pod worker placement game. Na začiatku hry hráč presunie myš cez dieru kde dostane masku mačky niake jedlo a začina ako manažér firmy.v hre su tri poschodia na dolnom poschodý su nezamestnaný na ktorých dáva pozor policajt s krutiacim si obuškom.   Hrač môže presúvať do vyšieho poschodia a tým im hrač dáva prácu buď ako robotnici v strednom alebo vyvojári v hornom poschodí  . V strednom poschodí su robotnici ktory vyrabaju produkt a za to dostávajú jedlo.
Na hornom poschodi su myši ktoré vyvíjaju tri veci bud stroj na vyrobu na pase ktory pomáha myškam a nepotrebuje jest alebo pocitac ktory pomaha ku rychlejsiemu vyvoju  a posledne je vyvoj produktu co znamena ze z produktu sa ziskava viac stravy.


Cielom hry je ziskat najviac jedla ako sa len da ale zaroven aby pracujuci boli spokojny.takze v podstate hrac rozhoduje o tom aky produkt sa vyraba kolko pracuje strojov a kolko mysi .
a kontroluje spokojnost mysi .


Hra ma tri rôzne konce prvím je rozpad spoločnosti zničenie spodného poschodia a to v dôsledku nátlaku nezamestnaných lebo hrač už nedokáže poskytovať prácu všetkým myšiam ktoré su nezamestnané.
 Dalším koncom je  krach zapríčinený úplným vyčerpáním kapitálu pretože myši chceli viac jedla, ako bolo možne preto treba v hre automatizovat lebo stroje nepotrebujú jedlo.
 A posledný jediný pozitivní koniec, je štastny koniec kde jedla je maximum a hrač ako manažer odchádza na dôchodok uživat si zarobene na dochodku ale dosiahnutie šťastného konca je veľmi tažke lebo myši maju vo zvyku štrajkovať pýtať si viac alebo len byt nespkojný že nemajú robotu a
taketo myši tiež vie hráč presunúť do väzania na spodnom poschodí.


Hra je simulacia na dnešné firmy a vidno v nej ako autory ukazujú hlavne negativne veci ako je nezamestnanosť,stávky alebo len majitel ktory zarába na svojich zamestnanych tým že im dava málo stravy.


Podľa môjho nazoru autory ukazali pekný pohľad na dnešne firmy a na cely priemysel. dalšia skvelá vec je ze hrač nemusi si najprv všetko dlho čitať lebo autory dali text na minumum čo je velmi velke plus že je hra priehladná . Myslim že autory pri tejto hre urobili velmi dobrú prácu .


                                                                                                                    Michal Podracký, 438512

No comments:

Post a Comment