Sunday, November 9, 2014

Analýza hry: One Minute To Midnight

Titul one minute to midnight je nová hra od autora:  George Ing , ktorá vyšla tento rok (2014) a je pohanana enginom Unity a už stihla vyhrať toto leto súťaž  "Get into games" ktorá je organizovaná herným časopisom Edge.



hra sa odohráva v roku 2029 a cely svet sa nahadza v chaose a ľudia zúfalo hcu nasledovať niekoho kto by to všetko mohol zmeniť. v tom stupujete do hry vy .  predstavujete vodcu akú si iskru  ktorá  dokázala v ľuďoch zapáliť oheň a neboja sa vás nasledovať a tak začínate svoju kampaň na zmenu a snažíte sa presvečit čo najviac ľudí aby vás slepo nasledoval a vy aby ste tak mohli zmeniť svet. samozrejme že nejste jediný koho si ľudia vybrali nasledovať a tak sa snažíte presvedčiť ľudí aj s ostatnih skupín alebo ich zlikvidovať.

 Hra one minute to midnight po stránke hratelnosty je jednoduhov RTS hrou (Real-time strategy). cieľom každej úrovne je opsadyt všetky budovy. na začiatku každého kola si veberete jednu budovu do ktorej pošlete svojich prvý nasledovníkov. následné posielate ďalších svojich nasledovníkov do ostatných budov. dokiaľ neovládnete celu oblasť. zabrániť vám vtom sa snaží počítač ktorý predstavuje ďalší  vodcov. ovládanie je intuitívne a ľahké. nasledovníkov vysielate takým spôsobom že kliknete na nejakú svoju budovu a pretiahnutím na nejakú nepriateľskú alebo praznu budovu . budovu opsadite pokiaľ ste nanu poslali viac nasledovníkov než sa v nej nachádza. na rozdiel od ostatných podobných hier sa vaši nasledovníci nevytvárajú v budove ale vyliezajú z tunelov  a sami sa rozhodujú či sa kvam pridajú alebo kvašemu súperovi  samozrejme že čim viac budov mate pot kontrolou tým je vetšia šanca že sa pridajú zrovná kvam.

po grafickej stránke je hra ešte jednoduchšia neš  po tej hrateľnej. hra maximálne tak farebne odlíši vaše ovládnuté budovy od tých prázdnych alebo od tých nepriateľských.
aj keď po grafickej stránke je hra veľmi jednoduha vôbec my to pri hraní nevadilo a hlavne ne v tých neskorších levolov keď hra začínala byt veľmi chaotická ale oto premna zábavnejšia.
 čo hre chyba po grafickej stránke tak to doháňa po stránke hudobnej. klavírna skladba ktorá je tak trošku pochmúrna ale perfektne zapadá do hry a skvele doplna kričanie nasledovníkov a rozbíjanie skla pri opsadzovani budov.

 hra pekne ukazuje to ako vás ľudia budú slepo nasledovať keď im sľúbite lepši život. aj keď sa to nezdá tak hra ma skrytu násilnícku stránku. keď napríklad obsadíte praznu budovu tak počujete rozbitie skla čo ukazuje nato že ste to ziskaly nasilym. následné výkriky ľudí ktoré môžu bit nejakého civilistu. a hlavne to že pokiaľ je nejaká budova obsadená tak všetkih čo sú vnútri zneškodnia. zhrania som mal proste taký pocit že ja nie som revolucionár ale proste len ďalší diktátor  a to hlavne preto  že keď hra ukázala nejakú skupina čo nasledovala niekoho iného tak som nemal možnot sa snimy spojiť ale len poraziť a pritom by bolo rozumnejšie sa spojiť. z môjho pohľadu hra skriva temný príbeh kedy vo svete kde je cely svet  v haosu ste zbadal šancu ako sa dostať na vrchol. pretože tužíte po moci. ale kde vlastne revolúcia konči ?. raz som počul že revolúcia konči tam kde začínala a keď je toto pravda tak to znamená že na konci hry som neni nič iné než novy diktátor.

 hra samo osebe je jednoduha a zábavná zo skvelým hudobným sprievodom ale po grafickej stránke by mohla byt trošku lepšia aj keď sa titul One Minute To Midnight hra na jednoduhi príbeh ale keď začnete nad tým príbehom trošku rozmýšľať tak pohopite že to neni tak úplné jednoduhe a hlavne sa začnete pitat sami seba že či to čo robíte je správne alebo zle.

mario švrček 433362

No comments:

Post a Comment