Thursday, December 8, 2011

Lady Popular alebo Ako uchvátiť svet

Ktoré dievčatko nechcelo brázdiť módne súťaže, každý deň mať účes ktorý je práve „in“, utrácať svoje ťažko zarobené peniaze na svoj nekonečný šatník a večer si posedieť so svojim rozprávkovým princom? Pre všetky, ktorým sa bohužiaľ tento naprosto originálny sen nesplnil je tu Lady Popular – simulátor života mladej nádhernej dievčiny.

Ako to vlastne funguje? Po krátkej registrácii sa so svojou hrdinkou dostávame do imaginárneho mestečka, ktoré má všetko, čo náš vysnený domov musí mať – obchodný dom, salón krásy, telocvičňu a pod. Peňaženku našej dievčiny už odzačiatku hreje určitý počiatočný kapitál, pomocou ktorého sa môže v hre zabývať. Cieľom hry je v podstate zvyšovať všetky akési „atribúty“ na maximum.

Inteligencia nie je všetko, preto sa naše IQ začína na magickom čísle 60. To však neznamená že to takto musí ostať! Poctivým štúdiom v knižnici (ktoré mimochodom, ako všetky činnosti, ktoré svoju hrdinku necháme robiť na -x hodín, funguje real time) či hraním minihier ako sudoku, pexeso a pod. sa dokážeme vypracovať na nesmiernu kapacitu. Aj hlad a smäd patria k životu, preto treba pravidelne navštevovať supermarket aby bola naša slečna zdravá a šťastná, treba si však dávať pozor na kalórie – predsa na pódium víťazok sa nedostaneme ak nám na váhe bude svietiť trojciferné číslo. Preto v prípade že nejaké to kilečko počas vianoc naberieme, všetko treba ísť vybehať do parku, telocvične, či vytancovať na diskotéku. Potom samozrejme sprcha (lebo hygiena je nemenej dôležitá!) a teraz príde najobľúbenejšia časť dňa – obliekanie!

Hra obsahuje obrovskú datábazu rôznych kusov oblečenia i neoblečenia akého si len dokážete predstaviť, ako aj všetky možné typy make-upov, rúžov, špirál a pod. Problém je v tom, že aj tá najjednoduchšia mašľa do vlasov stojí peniaze a teda treba si nejak zarobiť. To však pre našu parádnicu nie je problém a po pár kliknutiach myši si nájde prácu v ktorej sa určite raz vypracuje na špicu. Istý finančný príjem zabezpečí samozrejme aj priateľ, no tí bohatí vás budú chcieť až keď budete aj vy aspoň tak mediálne známe ako oni, a tak sa zpočiatku musíte uspokojiť s obyčajným umývačom áut. A ak sa ani z neho nevykľuje váš vysnený princ, môžete si miesto neho zadovážiť psa či králika, ktorých môžete dohabať rovnako ako seba (kto kedy videl oblek na psovi), a poslať ich do súťaže spolu s vami.

A o tom to vlastne celé je. Postupne spĺňať goaly typu „kúp si sukňu z kvietkom“, „nafarbi si vlasy na ružovo a vystrihaj si polku hlavy“, či „poraz 15 protivníčiek v módnom dueli“ a tak zvyšovať level svojej princezničky a zvyšovať tak svoju pozíciu stupienok po stupienku až na absolútny vrchol. Sláva, peniaze, publicita.

Aby som ešte podotkol, tvorcovia z čisto nezištných dôvodov ako v každej podobnej, masívne rozšírenej hre, zaviedli možnosť diamantov, ktoré sú akýmsi ekvivalentom herných peňazí.

Bez nich sa žiadna pravá lady nezaobíde, pretože práve za tieto diamanty si viete kúpiť tie najlepšie a najkrajšie a najmodernejšie kúsky vášho šatníku, či šátniku vášho domáceho maznáčika. A ako sa k diamantom dostať? Stačí siahnuť po tatkovej kreditke a napr. za 25€ si ich môžete kúpiť rovno 2700!


Tak teda hor sa na nákupy!

No comments:

Post a Comment