Thursday, December 29, 2011

The End


The end je online hra, jejímž hlavním tématem je smrt. Je zdarma přístupná na Internetu a pointou celé hry je dozvědět se něco o smrti. 

Na začátku hry si sami stvoříte postavu (avatara) nebo máte na výběr z již předem vytvořených možností, které jsou na můj vkus trošku moc děsivé. Následuje instruktáž, po které přichází samotná hra.

Na žačátku jsou tři brány, tedy tři možnosti kam Vaše hra bude směřovat. (Body world, Mind world a Spirit world)
Samotná hra je skákačkou, ve které je tvým úkolem převážně sbírat hvězdičky. Avatar má speciální schopnost, tzv. Light power, která pomáhá překonávat překážky. Tato schopnost lze však použít pouze v případě, nachází-li se avatar ve tmě. V každém kole musíte najít klíč, který je potřeba k dokončení kola. 

Při nalezení klíče, který potřebujete k otevření dveří, se objeví citát s určitým ponaučením o životu či smrti. Např: „With the past, i have nothing to do, nor with the future. I live now.“ Raplh Waldo Emerson


Na konci kola jsou dveře. Vstupu však předchází otázka, která tě nutí zamyslet se nad vlastním způsobem vnímání života. Např: „ Is it possible to be happy simply living in the moment?

Po zodpovězení otázky následuje souboj s příšerou, která vlastní tzv. Death object. Pokud vyhrajete souboj v logické hře, získáte tento předmět a speciální bonus, který Vám může pomoci v dalším souboji.

The End je zábavná hra, u které je člověk chvílemi nucen zamyslet se nad svou vlastní existencí.


 Lenka Hermanová
252622

No comments:

Post a Comment