Monday, December 5, 2011

American Dream

American Dream (Flash)
Increpare Games (2011)
Designer: Stephen Lavelle
Žáner: Simulace

Na začiatku hry vás privíta stručné heslo "I will make a million dollars" , ktorým sa budete riadiť po cele trvanie hry. Hra vám ma ukázať ako si splniť svoj americký sen . Grafika v hre je jednoducha , pixelovitá čo jej vôbec neprekáža , aby sprostredkovala hráčom posolstvo , ktoré má. Hudba je jednoduchá podobne ako grafika . Najviac ma bavila pasáž cestou do prace :) .

Pri začatí hry ma hráč na učte 500 dolárov a prázdny dom . Celú hru sa opakuju skoro stále iba 3 ciklusy . Doma , cesta do práce a práca. Váš dom sa dá postupne a rýchlo zariadiť , lenže nato musite zarobiť dostatočný obnos penazí , ktorý ziskate vo vašej práci na burze. Cieľom hry nieje si zariadiť váš dom, ale ak tak urobite , dosiahnete väčšiu popularitu , budú u vás bývať party a nejedna hviezda si tam spraví trapas a vaše obchody na burze pôjdu lepšie a lepšie.

Až na prvé kliknutie myšou vám na ovládanie hry vam stačia šípky a akčna klávesa "Z" .
Po dome sa pohybujete medzi miestnosťami jednoducho šípkami a nakupujete nábytok do tej ,ktorej miestnosti . Do práce odídete jednoducho a zo dňa na deň nakupujete a predávate akcie s hviezdami typu Micheal Jackson , Madonna atď. Nákupy a predaje fungujú podobne ako normálne, akurát o moc jednoduchšie. Nákupy a predaj hodnotíte podľa grafu a čiselnej hodnoty dolára pri mene slávnej osobnosti. Podivné je , že hráč sa nemôže zadĺžiť a po mojom objavení jednoduchého systému mi hru trvalo vyhrať cca. 10 minút. Hra končí v momente keď prídete domov a máte na učte viac ako milión dolárov.

Je vidieť , že Stephen Lavelle takýmto ironickým spôsobom reaguje na typický sen každého američana. Každý chce mať na učte 1 000 000 dolárov , v dome nábytok za čo najviac peňazí , samozrejme s televíziou cez pol steny a v garáži 3 auta , ktoré mu závidia všetci susedia v jeho štvrti. A samozrejme budú organizovať nočné parties pri bazéne so všetkými "cool" luďmi zo showbussines-u . Všetkým je jasne , že tento americký sen sa vo väčšine prípadov nikomu nesplnil a možu byť radi , že aspoň v tej hre sa nedá byť v dlhoch.

Filip Ovádek , TIM

No comments:

Post a Comment