Monday, December 12, 2011

The End


Preloaded. (2011).
The End. (PC )


The End je online flashová hra vytvořená skupinou Preloaded, zabívající se smrtí a životu po ní. Hra je určená
pro mladší hráče. Na samotném začátku si vytvoříte svého vlastního
Avatara, je už na Vás jestli mu dáte brýle nebo sukni. Jak si vytvoříte postavu, tak na Vás spadne meteorit a hra Vašim posmrtným životem může začít. Nejdří projdete instruktáží jak se hra hraje. Jedná se vlastně o skákačku, ve které sbíráte hvězdičky, klíčky a lampičky, které slouží jako checkpoint a můžem jít na to. Objevíte se v hale kde se jsou jakési tři světy (těla, duše a mysli). V každém světě je 6 levelů, jejich splněním se Vám otevřou dveře s nápisem The End.

Na konci každého levelu je Vám kladena otázka týkající se smrti a Vaším úkolem je jednoduše odpovědět Ano/Ne tím, že vejdete do dveří. Ačkoli odpověd nemá vliv na průběh hry. V každém levelu musíte překonat různé překážky máte jednu vlastnost, která se spouští klávesou E, kdy se proměníte v jakýsi stín a tím si uděláte např. mostek přes ostny, které s neproměněnou postavou nedoskočíte. Po ukončení levelu musíte porazit bossa, který je pro každý svět jiný v logické hře nazvané "deathcards".
Když porazíte protivníka dostanete od něj jeden z 19 předmětů tzv. "death object", které nějak souvisí se smrtí nebo posmrtným životem. Až zdoláte všech 19 levelů a posbíráte všech 19 předmětů, tak jste se dostali na konec téhle skvělé hry a dozvíte se skutečný názor na smrt zařazením do jedné ze 4 skupin. Po té se vrátíte na začátek zase na Vás letí meteorit, který Vás evidentně zabije. Autor chce hrou The End poukázat, že smrt je přirozená věc.

Martin Tischler
371328

No comments:

Post a Comment