Thursday, October 20, 2016

The Lost Vikings

Silicon & Synapse, Inc. (1992).   The Lost Vikings. (MS-DOS).


     Za dávných dob, kdy Blizzard ještě nebyl Blizzard, ale Silicon  &  Synapse, žili byli v jedné vesnici tři vikingové. Život zde byl jako všude jinde, dokud se jedné noci neobjevila vesmírná loď, řízená mimozemským císařem Krutonového impéria, Tomatorem. Tomator vikingy unesl, aby je mohl přidat do své mezigalaktické zoo. Vikingům se však podaří utéct a proskočit časovým portálem, čímž začíná jejich cesta domů plná nástrah, nebezpečí a klasických Blizzardích vtípků.



     The Lost Vikings je druhá hra studia Blizzard Entertainment, tehdy známého jako Silicon & Synapse. Ve 37 levelech projdete pět různých lokací, jako jsou např. egyptské pyramidy, plné hieroglyfů, pastí, mumií a Egypťanů, nebo továrna, kde jsou hlavně písty, které dělají z tlustých vikingů placaté (v originále "Smash big fat vikings into little flat vikings."). 
     Každý z trojice má své vlastní vybavení, kterým přispívá k úspěšnému zakončení cesty domů. Erik má boty pro rychlé běhání a helmu, aby mohl hlavou prorážet zdi. Olaf nosí štít, se kterým umí i přes svou nadprůměrnou váhu plachtit. Baleog má meč, luk a celoživotní zásobu šípů.
     Vikingové se objevili také v dalších Blizzardích hrách, např. World of Warcraft a Heroes of the Storm. V roce 1997 se hra dočkala pokračování, které však nebylo zdaleka tak úspěšné jako první díl.

Platformy: MS-DOS, Amiga, PlayStation, Sega Mega Drive, SNES
Rok vydání: 1992
Série: The Lost Vikings
Žánr: plošinové, logické, puzzle, akční
Hlavní designer: Ron Millar
Země výroby: USA

No comments:

Post a Comment