Thursday, October 20, 2016

NHL Hockey (EA Hockey)

Electronic Arts, Inc. (1991). NHL Hockey. (Sega Mega Drive/Genesis)




Jedná se o skutečně první hru z dodnes trvající série NHL od společnosti EA. Tento titul byl populární především v Severní Americe, kde se prodával pod výše zmíněným názvem NHL Hockey. Mimo tento trh se prodával pod názvem EA Hockey. 

Je zde zahrnuto všech 24 týmů tehdejší NHL, ve kterých je přítomno přes 500 hráčů, ohodnocených ve více než 15 dovednostních statitstikách. Pro autentičnost je zde využito zvuků arény a signifikatních melodií NHL. Hra je zobrazena ve stylu top-down, kterého následně využívaly i tituly ze série fotbalových simulací FIFA. Hra byla dostupná pouze pro konzoli Genesis, která se tešila oblibě počátkem 90 let především v USA a Evropě. 




Hra je na svou dobu podivuhodně realistická z hlediska toho, jak lední hokej před 25 lety vypadal.  Je sice rychlejší a určité pohyby či úkony ve ře působí strojově, to však hra vynahrazuje výbornou hratelností, autentičností a atmosférou, kterou dokáží nabídnout pouze sportovní simulátory. 

Nechybí ani pro zámořský lední hokej tak důležitá věc jakou jsou "bitky", stejně tak jako nechybí ani editor ve smyslu možnosti tvorby svého vlastního týmu či turnaje. Ve své podstatě však hra nabízí dva módy: přátelský zápas a turnaj o pohár.

Platformy: Sega Mega Drive/Genesis
Rok vydání původní verze: 1991
Název série: NHL
Žánr: sportovní
Hlavní designéři: Scott Orr, Richard Hilleman, Michael Brook, Jim Simmons
Země výroby: USA

No comments:

Post a Comment