Thursday, October 20, 2016

Soul Blazer

Enix America Corporation (1992), Soul Blazer (SNES)


Jedná se o akční RPG hru vydanou nejprve v Japonsku roku 1992 pro Super Nintendo Entertainment System firmou Enix, v Evropě se pak objevila v roce 1994.

Příběh zavede hráče do království Freil, v němž vládne král Magridd. Chamtivý král se dozvídá o vynálezci jménem Dr. Leo, schopném vymyslet snad cokoliv, uvězní ho a donutí vymyslet přístroj, aby mohl komunikovat se zlým duchem Deathtoll. Magridd s duchem uzavře smlouvu, která mu přislíbí jednu zlatou minci za každou duši obyvatele z jeho království. Vylidňování a zpustošování vesnic chce zabránit vládkyně Země Gaia. Ta proto do království vyšle jednoho ze svých služebníků, lidského bojovníka Blazera. Jeho úkolem je osvobodit všechny duše a obnovit rovnováhu na světě.
Ve hře se tak objevují postavy Blazer, král Magridd, Gaia, Dr. Leo a jeho dcera a pozdější Blazerova přítelkyně Lisa.

Hlavní princip hry Soul Blazer je likvidace monster, jejichž postupným zabíjením hráč osvobozuje duše jednotlivých obyvatel vesnic a měst v království, díky tomu jsou zpřístupňovány další rady a potřebné předměty.
Souboje ve hře probíhají v reálném čase, čímž se podobá hře ActRaiser, rozdílnost spočívá v náhledu na postavu, zatímco v ActRaiser vidíte svou postavu z bočního pohledu, v Soul Blazer na ni nahlížíte z vrchu.



Platformy: SNES
Rok vydání původní verze: 1992
Série: Soul Blazer, Illusion of Gaia, Terranigma
Žánr: RPG
Design: Tomoyoshi Miyazaki
Země výroby: Japonsko

Daniela Masiariková, 390710

No comments:

Post a Comment