Tuesday, October 18, 2016

Prehistorik (1991)

Titus France SA (1991).  Prehistorik (MS-DOS).

Jste-li dítě 90.tých let tak si určitě musíte pamatovat tuto hru, protože byla opravdu všude-přítomná, a to zejména na školních počítačích.
Jedná se o 2D plošinovku, kde ovládáte hladového neandrtálce, který všude máchá svým kyjem anebo palicí. Což vlastně ukazuje na to co je hráčovým hlavním úkolem... projít prehistorickým světem, plný jeskyní a získat co možná nejvíce jídla. Jídlo se ve světě nachází ve dvou formách, buď jakožto ovoce, nebo v podobě flákot masa.
Aby to nebylo tak jednoduché tak se zde nachází spoustu nepřátelské dravé zvěře, jako jsou dinosauři, netopýři, medvědí nebo také pavouci a mnoho dalších..
Neandrtálec bojuje s bossem
















Tato hra má 7 úrovní. Každá úroveň hry zanese tohoto pračlověka buď do jiného nehostinného prostředí, nebo za bossem, na kterého je třeba vyzrát neandrtálským mozečkem,protože pouze umlátit ho kyjem, je maximálně tak rychlá cesta na nebe.
Díky popularitě této hry, se vývojáři rozhodli vytvořit pokračování. To bylo publikování již v roce 1993 s názvem prehistorik 2, který byl rovněž na stejné herní platformy.
I když v dnešní době potkáte počítač se systémem MS-DOS leda tak v muzeu, tak nezoufejte v roce 2013 spatřil světlo světa remake této populární hry, a to na mobilní platformy jako jsou android nebo IOS.  




Platformy : MS-DOS, Amiga, Atari ST, Amstrad CPC, CDTV.
Rok vydání : 1991
Žánrové zařazení : arkáda - 2d plošinová hra.
Design: Jean-Christope Alessandri, programátor: Olivier Diaz
Země výroby : Francie

Michael Franěk- 449595

No comments:

Post a Comment