Sunday, October 30, 2016

Leisure Suit Larry (1987)



Sierra On-Line (1987). Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards (DOS).


Jedny z mých nejkrásnějších vzpomínek na dětství jsou společné chvíle mého bratra a mě u počítače. Občas se stalo, že hrál zrovna některý z dílů Leisure Suit Larry, a já pak žalovala rodičům, že hraje hanbaté hry. Byl mi tehdy tento nehorázný „bonzácký“ čin vyčten přímo jimi. Na to jsem odvětila, že nežaluji, pouze informuji.

 

Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards je první díl z řady erotických adventur od firmy Sierra On-Line, dnes Sierra Entertainment, s hlavním hrdinou Larrym Lafferem. Postava malé výšky i charisma, Larry, nemá příliš velký úspěch u žen. Vaším úkolem je pomoci mu dobýt ženské srdce, a posléze i klín, několika vybraných obětí. Tedy pokud se dostanete přes úvodní kvíz na vyzkoušení vaší zletilosti.

Vzhledem k lechtivosti hry je takový test důležitý. Nynější hry už se ale podobně pečlivě nepřipravili, k přístupu stačí odkliknout tlačítko „ano“. A není divu. Otázky na americké prezidenty, herce a významy různých zkratek vám mohou jakožto Evropanovi mladší generace pomotat hlavu. Pokud se vám ale podaří, snad i s pomocí internetu, dokázat svou zletilost, může vám hra alespoň zpříjemnit večer. Sbírejte věci, improvizujte, hledejte, jak je využít. Naučte se, co vám v reálném životě pravděpodobně nezajistí úspěch u žen, nicméně vždy to můžete alespoň zkusit.

 


Tento díl byl grafických zpracováním úspěšné textové hry Softporn Adventure pro platformu Apple II z roku 1981. I přes mizernou reklamní kampaň se hra rychle stala hitem a nakonec byla vytvořena celá herní série.  Ovládána je pomocí klávesnice. Pohybujete s postavou šipkami. Je však stále z části textová, takže je nutné psát příkazy a promluvy do tmavého okénka dole. Později bylo Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards přepracováno pro další platformy s využitím Sierra's Creative Interpreter a hráči tak bylo umožněno ovládat hru myší. 

 



Platformy: Amiga, Apple II, Apple IIgs, Atari ST, DOS, Macintosh, TRS-80 CoCo
Rok vydání: 1987
Série: Leisure Suit Larry
Žánr: Adventura
Hlavní designér: Al Lowe
Země výroby: USA


Kristýna Klazarová, učo 450430

No comments:

Post a Comment