Sunday, October 16, 2016

Gabriel Knight: Sins of the Fathers (1993)

Sierra On-Line, Inc. (1993). Gabriel Knight: Sins of the Fathers. (DOS).




Gabriel Knight: Sins of the Fathers je detektívna point-and-click adventúra a prvá časť trojdielnej série Gabriel Knight, pôvodne vydaná v roku 1993. Hlavným hrdinom je Gabriel Knight, nádejný spisovateľ trpiaci nočnými morami, ktorý sa zapletie do vyšetrovania série vrážd spojených s kultom Voodoo. Postupne zisťuje, že prípad súvisí s jeho nočnými morami i so záhadnou minulosťou jeho rodiny.





Sins of the Fathers je celá postavená na dialógoch a hádankách a narozdiel od moderných klikačiek tu hráč využíva na interakciu s okolím až osem rôznych kurzorov. Príbeh hry je rozdelený na desať dní, aby sa však každý deň skončil, musíte vždy najskôr úspešne zvládnuť rôzne úlohy. Ako Gabriel vypočúvate ostatné postavy, vyberáte témy rozhovorov a tak získavate stopy.




Hra Gabriel Knight: Sins of the Fathers sa ešte aj dnes označuje za jednu z najlepších hier svojho žánru. Publikum očarila jednak svojím výborným príbehom a zaujímavými puzzle, ale aj tým, ako seriózne pôsobí. Kvôli svojej miestami skutočne mrazivej atmosfére je určená pre vyspelejších hráčov a rozprávalo sa o nej aj ako o hre pre intelektuálov. Výnimočná je aj po zvukovej stránke, môžete v nej totiž počuť hlasy veľmi pôsobivej zostavy hercov – postavu Gabriela narozprával Tim Curry a okrem neho sa na hre podieľal napríklad aj Mark Hamill.

V júni 1994 získala hra od Computer Gaming World titul Adventure Game of the Year a v roku 1997 vyšla jej novelizácia, za ktorú je zodpovedná dizajnérka hry Jane Jensen. V októbri 2014 sa dočkala aj remaku pod názvom Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition.


Platformy:                   DOS, Macintosh, Windows, Windows 3.x

Rok vydania:               1993

Séria:                            Gabriel Knight

Žáner:                           point-and-click, graphic adventure

Hlavná dizajnérka:     Jane Jensen

Krajina:                        USA



Martina Gecíková
UČO 449067

No comments:

Post a Comment