Tuesday, April 20, 2010

Tato hra nám nějakým způsobem chce ukázat, jak by měla vypadat stavba větrných elektráren. Kromě samotných turbín, elektrovodů a ziskání peněz, hráč se má také stárat o politických záležitostech, což jsou v tomhle případě nespokojení s obrovskými větráky měšt'ané, snážijící se od vás vyzvednout co nejvíc vaších peněz. Vaším hlavním úkolem tedy je za tři virtuálních roky vystavět tolik větráků, abyste stihli stanovenou úrovni výkonu podle výbrané složitosti.
Další část této herní mechaniky obsahuje možnost výzkumu jednoho políčka na mapě pro to, abyste mohli zjistit hlavně cenu země (což ovlivňuje to, jak sílně bude reagovat veřejnost na vaši činnost) a sílu větru. Tyto poznátky však pro mně byli skoro zbytečné a k žadným lepším výsledkům nevedly.
Hra se snaží tedy zobrazit velmi smutnou situaci ve sféře ekologicky přátelské energetiky, kde se pokusy zlepšit ekologii setkávají s nespokojenými lidmi a hospodářskými problémy. Pravděpodobně se tuto hru vyvojáři snažili vytvořit s myšlenkou, že bude vyvolávát u hráče soustrast k alternativným a čistým formám ziskání elektřiny, jako jsou ty větráky, inspirovat jej k aktivní činnosti v ochraně přírody (asi tímtéž způsobem, jak to dělají lidé ve hře). Každopádně však předpokládám, že hra, aby byla přesvědčivá a byla schopna vyvolát nějaký efekt kromě zábavy, má fakt být zajímavou a zábavnou (což v tomto případě opravdu není), nebot' v opačném případě ji nikdo hrát nebude.

No comments:

Post a Comment