Saturday, October 4, 2014

Warcraft: Orcs & Humans (1994)


Blizzard Entertainment (1994). Warcraft: Orcs & Humans (MS-DOS)


Warcraft: Orcs & Humans je real-timeová stratégia od spoločnosti Blizzard Entertainment z roku 1994.  Nebola to síce prvá hra tohto žánru, ktorá ponúkala multiplayer, jednoznačne však tento spôsob hrania spopularizovala.

Warcraft sa odohráva vo fiktívnom kráľovstve Azeroth obývanom ľuďmi, ktorých napadnú krvilační orkova z planéty Draenor. Hráč môže ovládať ktorúkoľvek stranu a každá z nich má svoju kampaň - príbehové misie.

Najčastejšie je cieľ misie priamočiary ako v iných RTS hrách - naťažiť suroviny, postaviť základňu, potom jednotky a zničiť nepriateľskú základňu, sú tu však aj iné druhy misií - napríklad zničiť rebelov hráčovej rasy, zachrániť obliehané mesto, zachrániť priateľské jednotky z nepriateľskej základne alebo misie s obmedzeným počtom jednotiek, kde hráč nemôže vytrénovať viac jednotiek ako má na začiatku a musí si s nimi vystačiť celú misiu.

Hra sa odohráva v stredovekom fantasy prostredí, kde okrem pešiakov a lukostrelcov nájdete aj napríklad čarodejníkov. Tieto magické jednotky majú okrem bežného útočenia so zbraňou aj rôzne schopnosti. Warcraft (ako Orcs & Humans, tak aj ďalšie časti série) sa vyznačuje práve tým, že hoci má hráč relatívne málo jednotiek, musí ich ovládať dosť detailne - napr. používanie kúziel jednotlivých čarodejníkov.

Platformy: MS-DOS, Mac OS
Rok Vydania: 1994
Žáner: RTS
Séria: Warcraft
Vyrobené v: USA

Tomáš Stolárik (433419)




No comments:

Post a Comment