Saturday, October 4, 2014

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Nintendo EAD (1991). The Legend of Zelda: A Link to the Past. (SNES).



Hra The Legend of Zelda: A Link to the Past je třetí hrou ze série The Legend of Zelda. Vyrobilo ji Nintendo na svoji konzoli SNES. Stojí za ní osobnosti jako Shigeru Miyamoto a Koji Kondo, kteří hře dodali nejen chytlavý příběh, ale také soundtrack, který se dá poslouchat i jako samostatná hudba.

Jedná se o akční RPG, ve kterém hrajete za hlavního hrdinu jménem Link, který musí zachránit princeznu a následně celý svět před hlavním antagonistou celé série, Ganonem. Hra se odehrává ve fantasy světě Hyrule – světě, ve kterém se odehrávají všechny hry ze série The Legend of Zelda, a i když se jedná o třetí vydanou hru v pořadí, příběhem předchází prvním dvěma dílům.



A Link to the Past přineslo do série The Legend of Zelda prvky, které jsou v herní sérii používány doteď – ať se již jedná o koncept meče „Master Sword“ nebo existence nějakého alternativního světa, do kterého se dá v určitých okamžicích dostat.

A Link to the Past bylo úspěšné i v následujících letech – Nintendo tuto hru znovu vydalo na Game Boy Advance (2002) a následně jako Virtual Console hru pro konzole Wii (2006) a Wii U (2014). Hra byla od počátku svého vydání kladně hodnocena časopisy i hráči a umístila se na nemalém počtu seznamů nejlepších her.

Přímé pokračování A Link to the Past, The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, vyšlo na podzim 2013 na konzoli Nintendo 3DS jako šestnáctá hra z této série.

Platformy: SNES, Game Boy Advance, Virtual Console (Wii), Virtual Console (Wii U)
Rok Vydání: 1991
Žánr: Akční adventura, akční RPG
Série: The Legend of Zelda
Země původu: Japonsko

Pavel Kouřil, 396550

No comments:

Post a Comment