Friday, October 3, 2014

The Games: Summer Challenge

Accolade (1992) The Games: Summer Challenge (MS-DOS)

   
     Americká společnost Accolade, která úspěšně působila v 80. a 90. letech jako herní vydavatel a výrobce, přišla roku 1992 s The Games: Summer Challenge. Tato hra vyšla jako sequel k Winter Challenge (1991) a společně přinášely zábavu ve formě sportovních klání na platformách PC a Genesis.


     Summer Challenge nabízí konkrétně osm atletických disciplín. Hráč má možnost vybrat si z běhu na 400 metrů překážek, hodu oštěpem, lukostřelby, kajaku, skoku do výšky a o tyči, jízdy na kole i na koni. Velikým kladem této hry je možnost soupeření s ostatními hráči (až desíti) na jednom stroji a to jak v jednotlivých disciplínách, tak v celkovém turnaji. Krom toho je také možné hrát proti počítači, který nabízí tři stupně obtížnosti. Jednotlivé disciplíny mají poměrně jednoduché ovládání a pravidla, avšak zvládnout je perfektně není snadným úkolem i pro zkušeného hráče. 


     Stejně jako Winter Challenge, i tato hra využívá jednoduchého 3D prostředí a bitmapových modelů atletů, které díky využití motion capture působí velice realisticky. Za zmínku stojí i velmi povedený hudební doprovod. Pro mě osobně je Summer Challenge dodnes jednou z nejlepších sportovních her, se kterými jsem se setkal.

Platformy: DOS, Sega Genesis
Rok vydání: 1992
Vydavatel: Accolade
Developer: MindSpan
Žánr: Sportovní
Sequel: The Games: Winter Challenge

Zbyněk Tomášek (361987)

No comments:

Post a Comment