Friday, October 3, 2014

Raptor: The Call of the Shadows (1994)


Obálka hry (zdroj: wikipedia.org)
Raptor: Call of the Shadows je 2D veritákální scrollovací "shoot 'em up up" skrolující hra pro osobní počítače, napsaná roku 1994 pro MS-DOS firmou Cygnus Studios (později Mountain King Studios.
Ve hře si zahrajete za žoldáka v budoucnosti, který je ve své upravovatelné raketě poslán ve čtyřech epizodách (každá rozdělená na 9 sub epizod), bojovat proti největším nepřátelům MegaCorpu. Každá epizoda končí obtížnou bitvou s bossem.(obvykle obrovská raketa s velkým množstvím zbraní)
Tahákem hry je určitě možnost si raketu libovolně upravovat, ať už se jedná o ničivé zbraně či brnění, platidlem jsou credity které získáváte za ničení svých nepřítel.

Hra si částečně zakládá na své obtížnosti, hráč sic může volně přeskakovat různé části hry, chybí mu trénink a také vylepšení, které mohl získat projitím předchozí části. Hra potěší milovníky "easter eggů", protože reaguje svým gameplayem například na datumy narození programátorů hry..

Na svou dobu je Raptor určitě velice povedenou a kompletní hrou s úchvatnou 2D grafikou, která je velice návyková. Před pár lety se dočkal zaslouženého remaku na iOS a díky podpoře DotEmu(stejně jako podpory pro novější systémy Windows).
Souboj s bossem. (zdroj: moddb.com)



Platforma: DOS, Windows
Rok vydání: 1994
Vydavatel: Apogee Software
Developer: Cygnus Studios
Žánr: Shoot'em up scrolling sřílečka
Země původu: USA

Ondrej Lülei (433606)

No comments:

Post a Comment