Friday, October 3, 2014

The Addams Family (1992)

Ocean Software Ltd. (1992). The Addams Family. (NES)

Titul "The Addams Family" od Ocean Software je jednou z mnoha her inspirovaných stejnojmenným filmem, který měl svoji premiéru v roce 1991, tedy rok před vydáním této hry. Nutno podotknout, že film vznikl na námět komiksů od Charlese Addamse, který je autorem této docela podivné rodiny.


Hra je klasickou plošinovkou s jednoduchými herními mechanizmy, kdy se některých nepřátelských postav či příšer můžeme zbavit skokem na ně. Jednoduchá hra ale rozhodně není, i přesto, že hráči znalému této hry nebude dohrání této hry trvat více než 30 minut (jde to i za 13). Ve hře na naši postavu Goméze čeká mnoho nástrah, které nám mají znepřijemnit náš úkol vysvobodit ostatní členy rodiny.


Zajímavostí této hry jsou např. kvalitní level design, kdy se střídá celkem šest různých lokací a také HP bar, tudíž náš hrdina nezemře při první kolizi s nepřítelem. Vyzdvihnout zaslouží i soundtrack, který, odpovídajíc své době, skvěla dokresluje atmosféru Adamsovi rodiny. Nutno podotknout, že hra není na všech platformách stejná, ale vždy má hráč stejný cíl, a to zachránit zbytek rodiny Adamsových.


Platformy:        Game Gear, NES, SEGA Master System
Rok vydání:      1992
Žánr:                Plošinovka
Zemé výroby:   Manchester, Velká Británie

Michal Nezval, 396302

No comments:

Post a Comment