Friday, October 3, 2014

Silver Surfer (1990)



Silver Surfer
Arcadia Systems (1990). Silver Surfer. (NES).

Silver Surfer  je NES hra z dosť zlou reputáciou. Stala sa 1. Najobtiažnejšou hrou prostredníctvom RetroJunk.com . Keď sa opýtate niekoho kto sa stretol s Nintendom a touto hrou tak Vám to určite potvrdí.
Silver Surfer nieje o tom sa prekonávať a zdokonaľovať, je to hra ktorá vôbec nieje fér.
Ak sa náhodou dotknete stien alebo bariér ste mŕtvy. Ak Vás čolen raz trafia ste mŕtvy a začínate odznova. Je to síce zo žánrovej perspektívy štandard, ale pri tejto hre sú podmienky fakt sťažené na maximum a bez toho aby ste umreli stovky krát to určite nepôjde.

V tejto hre je vašou úlohou ovládať Marvelovského hrdinu Silver Surfera rôznymi levelmi buď pomocou horizontálneho posunu alebo pri pohľade z hora viacerými smermi, to závisý od levelu.
Každý level je zložený zo sekcií ktoré končia mini-bossom počas ktorého  útočí aj mnoho ďalších nepriateľov. Existuje len jediné miesto kde sa level nepohybuje dopredu, 3. level obsahujúci bossa, ktorý je omnoho náročnejší. Bossovia sú Reptyl, Mephisto, Possessor, Fire Lord, a Dorek VII. the Skrull Emperor. Ak ukončíte prvú časť levelov pošle Vás Galactus na poslednú misiu do Magik Domain priniesť odtiaľ Cosmic device. Stretnete sa tam s veľkým fialovým nepriateľom, ale keď ho porazíte tak dostanete tento Cosmic Device a Galactus ho ukryje pred tým aby sa dostal do nesprávnych rúk. Hra obsahuje kód ktorý odomkne niekoľko upgradov, napríklad neporaziteľnosť.Po zadaní tohto kódu môžte prepínať medzi levelmi a máte k dispozícii krátke scény medzi levelmi. V hre sú ukryté aj 2 kvízy. K dispozícii máte možnosť hádzať strieborné projektily ktorým sa obránite proti nepriateľom a ich strelám. Hráč ma možnosť zbierať aj strieborné guľôčky vďaka ktorým môžte použiť silnejší útok. Môžte strieľať dopredu, pobokoch a dozadu. Existujú 2 druhy power-upov, zbieranie guľôčiek (F) a zbieranie štvorcov (B) ktoré umožňuje zmiznutie bômb z obrazovky pri stlačení tlačidla Select.  Zaujímavosťou je že jeden tento štvorec máte už pri začiatku hry ale pri smrti všetky nadobudnuté veci zmiznú. Táto hra je síce dosť zavrhovaná ale ja ju odporúčam zahrať si a spraviť si vlastný názor na to ako niekedy hry mohli vyzerať.

počet hráčov: 1
vydavateľ: Arcadia Systems
developer: Software Creations
krajina: U.S.A.
žáner: Shoot-em-up
vydanie: November 1990

Spracoval : Patrik Vajda, 428322

No comments:

Post a Comment