Saturday, October 4, 2014

The Lost Vikings (1992)

Silicon & Synapse, Inc. (1992) The Lost Vikings (MS-DOS)

Herní studio Blizzard Entertainment si dnes většina lidí spojuje s hrami jako Warcraft nebo Diablo, mnoho z nás by si však určitě vybavila i jednu z jejich prvních her - The Lost Vikings. 

    V době vydání si studio známé ještě jako Silicon & Synapse nejspíš získalo mnoho fanoušků právě touto hrou. The Lost Vikings, hra vydaná zpočátku jen na SNES byla o rok později vydaná i pro další platformy (Amiga, MS-DOS atd.). 
    Příběh není příliš komplikovaný. Tři vikingy unese mimozemská loď a vy musíte těmto vikingům pomoci dostat se domů. 

    Princip samotné hry je na první pohled docela jednoduchý - hrajete za zmíněné vikingy, každý má jiné schopnosti a musíte mezi nimi přepínat tak aby se všichni dostali na konec úrovně. Hra ovšem není tak jednoduchá jak se může zdát. Hra nabízí celkem 37 úrovní s postupně zvyšující se obtížností, u kterých nejeden hráč stráví mnoho času. Pro zpestření hra nabízí dokonce několik různých lokací, z nichž každá má nějaké prvky, které ostatní nemají.



V roce 1997 se hra dočkala svého pokračování, které už ovšem nebylo takovou revolucí. Na první díl se ale rozhodně jen tak nezapomene a věřím, že pro mnohé je to hra, ke které se vrací dodnes.

Platformy: AmigaAmiga CD32, MS-DOSGame Boy AdvanceGenesisSNES,Windows
Rok Vydání: 1992
Série: The Lost Vikings
Žánr: Logická, Puzzle, Plošinovka
Designér: Ron Millar
Země výroby: USA

Ondřej Myšák, 438834

No comments:

Post a Comment