Sunday, October 20, 2013

Tales of Phantasia

Rok vydání: Prosinec 1995
Žánr: RPG
Tvůrce: "Wolf Team", designér Kosuke Fujishima
Země původu: Japonsko
Platformy: Super Famicom, PlayStation, PlayStation Portable, Gameboy Advance


Celý příběh se točí kolem mocného a převelice zlého mága jménem Dhaos. Zabít jej vskutku není žádný med, jelikož jedním z jeho magických skillů je taktéž cestování časem. Hlavními hrdiny této povedené RPG hry jsou Cress Albane (přirozený talent na boj s mečem), Chester Burklight ( Cressův nejlepší kamarád, jehož zbrklost lehce změní bezproblémovou situaci v život ohrožující), Mint Adenade ( která má ve svých sedmnácti letech neobvykle vytříbený smysl pro povinnost, ohromnou kuráž a navrch ještě magické léčivé schopnosti), Arche Klein (půl-elfka, jejíž zbraní a zároveň dopravním prostředkem je koště) a Claus F. Lester ( nejstarší člen skupiny s užitečnými magickými prsteny!)

Hra se stala ihned velmi oblíbenou, což také vysvětluje její vydání na PlayStationu o tři roky později a posléze i na GameBoyi. Hráči si svorně pochvalují zábavný a důmyslný příběh, avšak většina z nich se také shoduje nad příliš vysokou obtížností hry. 

Na motivy hry v roce 2004-2006 vyšlo anime s názvem Tales of Phantasia: The Animation ve čtyřech 30ti minutových dílech (OVA).




No comments:

Post a Comment