Sunday, October 6, 2013

Chrono Trigger (1995)

Platformy: SNES, Playstation, Nintendo DS, Mobilní telefony, Virtual Console
Rok vydání: 1995
Žánr: Taktická Role-Playing Game
Designeři: Takashi Tokita, Yoshinori Kitase, Akihiko Matsui, Hironobu Sakaguchi
Vydavatelé: Square, SNES
Země původu: Japonsko




Chrono Trigger je japonskou strategickou RPG hrou, kde hráč ovládá skupinu tří dobrodruhů ve fiktivním 2D světě. Hra dovolí hráči prozkoumat různé lokace jako jsou města, lesy, hrady či krypty. Hráče čeká mnoho výzev v podobě bojů s protivníky nebo řešení různých hlavolamů. Chrono Trigger vystupuje z řady podobných her důrazem na taktiku a příběh. Hráč si může zvolit své dva spolubojovníky, kteří mají každý své unikátní schopnosti a vlastnosti. S jejich pomocí pak musí překonat nejen hlavní příběhové mise, ale i množství vedlejších úkolů a náhodných setkání s nepřáteli. Chrono Trigger se také může pyšnit značným důrazem na vykreslení postav a na jejich vývoj napříč hrou.

Hlavní premisou hry je cestování napříč časem a shromažďování vybavení a spojenců proti mocnému zlu, které hrozí fiktivní verzi Země. Hráči se tak mohou těšit na výpravy jak do pravěkých dob, tak do daleké budoucnosti.

Vzhledem k úspěchu a oblíbenosti Chrono Trigger, byla původní hra na Super Nintendo Entertainment System několikrát znovu vydána. Roku 1999 na Playstation, roku 2008 pro Nintendo DS a roku 2011 pro služby Virtual Consoles a pro iOS systémy.

V době vydání byl Chrono Trigger považován za úspěch jak u komunity, tak recenzentů nejen kvůli svému poutavému příběhu, zajímavým postavám a taktickému boji, ale i ze značné délky hrací doby, která činí průměrně kolem třiceti hodin.


Zdroje:
http://chrono.wikia.com/wiki/Chrono_Trigger
http://www.gamelengths.com/games/playtimes/Chrono+Trigger/






No comments:

Post a Comment