Sunday, October 6, 2013

The Adventures of Captain Comic


Michael A. Denio;shareware (1988) The Adventures of Captain Comic (MS-DOS)
Kapitán Comic je galaktický hrdina, který má za úkol najít tří poklady (mystický klenot, tisíc minci a korunu věku) z planety Omsoc, které byly ukradeny a schovány na planetě Tambi.  Ti je klasická plošinová hra hraná za třetí osobu. Kvůli nelinearitě hráč se může dostat do situace, kdy nemůže ani pokročit dál, ani se vrátit zpátky.

Kapitán Comic nebyl moc komerčně úspěšný – za prvé proto, že se hra hodně podobá Super Mario Bros., za druhé proto, že většina kopií hry se distribuovala zdarma. Nicméně Kapitín Comic se mohl těšit velké oblibě fanoušku. Autor hry uvádí, že denně dostával minimálně deset dopisů od hráčů.

Vytvoření hry trvalo podle autora 3-4 měsíce, předtím Michael A. Denio pracoval spolu s Anthony Hendersonem na hře Kapitán Pixel, jejíž záměr byl ukázat možnosti počítačového hardwaru. Hra ale nebyla dokončena.

Kromě toho finanční neúspěch hry neovlivnil i to, že hra byla klonovaná. Ukrajinští programátoři na bazi Kapitána Comica vytvořili příběh "The adventure of Pioneer Ksenia" (1990), jehož děj začíná v Moskevském Kremlu. Jurij Lysjuk jako jeden z autorů Pionýrky Ksenii uvádí, že Michael A. Denio ho naštval. „Byl jsem naštvaný, protože americké dětí mají takové dobré hračky, naše dětí jsou ale o toto štěstí ochuzení.“

            Platformy: MS-DOS, Nes


Série: Captain Comic series


Designer:  Michael A. Denio

Země vyroby: USA

Olena Tyltina
364001

No comments:

Post a Comment