Saturday, October 5, 2013

Dogfight

MicroProse (1993),  Dogfight - 80 Years of Aerial Warfare. V USA: Air Duel: 80 Years of Dogfighting (DOS, Atari ST, Amiga)

Dogfight je bojový letecký simulátor, jehož dějištěm jsou významné letecké bitvy 20. století. Můžete být pilotem dvojplošníku z 1. světové války, pilot slavného Spitfire či Messersmitu. Ale také nadzvukových strojů, jako MIG-21 nebo F16. Ve hře je možno, kromě již zmíněných světových válek, bojovat bitvy v Korejské válce, Vietnamské válce, Válce o Falkandy a v konfliktu na Blízkém východě. Ve všech z těchto šesti období je možné si vybrat z obou stran konfliktu, každou ze stran pak reprezentuje jedno letadlo.  


V hlavní nabídce si můžete vybrat ze tří herních módů. První z nich je duel, kde proti sobě bojují dvě letadla z jednoho období a vašim cílem je sestřelit protivníka. V dalším módu můžete hrát mise, které se zakládají na historických leteckých bitvách. A v posledním módu „What if?“  je možno proti sobě nechat bojovat jakékoliv z dvanácti nabízených letadel. 



Po grafické stránce hra patří spíše k podprůměru. Při koupi k ní dostanete obsáhlý manuál, kde jsou popsány stroje s kterými můžete létat, mise a také možnosti ovládání. V neposlední řadě slouží manuál jako protipirátská ochrana, protože v něm naleznete kódy potřebné ke spuštění hry. 

Platformy: DOS, Atari ST, Amiga
Rok vydání: 1993
Žánr: letecký simulátor
Hlavní designéři: John Guerin, Dean Betton
Země původu: UK

Zdroje: Wikipedie, MobyGames.com 
Zdroj obrázků: Dogfight (MicroProse)
Radim Mlčák (325892)

No comments:

Post a Comment