Sunday, October 6, 2013

Fallout

 Interplay (1997). Fallout. (DOS, Macintosh, Windows).



Fallout je první hrou ze zatím třídílné stejnojmenné série. Jedná se o role-play hru s tahovým soubojový systémem zasazenou do postapokalyptického prostředí 22. století.
Využívá vlastní systém vývoje postav s názvem S.P.E.C.I.A.L. (Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, Luck) a s tím související dovednosti ovládání zbraní (skills) a další speciální vlastnosti postavy (perks). Kromě toho se Fallout dočkal i skvělého neoficiálního překladu do češtiny, který měl skvělý druh humoru a byl podle mně lepší než originál. Neoficiální překlady byly v devadesátých letech a na začátku milénia velice populární.


Hra začíná v roce 2161 atomovém krytu Vault 13, hráč si může vybrat jednu ze tří předvolených postav nebo si taky vytvořit vlastní. Prvním úkolem je vyřešit problémy s vodou pro kryt a dále následuje řada dalších úkolů včetně bojů proti super mutantům, které ovlivňují vývoj postavy podle způsobu splnění a vedou ke různým možným koncem.

Fallout byl vytvořen a vydán americkou firmou Interplay, vedoucím vývojářem byl Tim Caine, kterého později vybrala IGN mezi nejlepších 100 tvůrců her všech dob a také se podílel na jiné kultovní hře Vampire: The Masqerade - Bloodlines.

Žánr: RPG (Role play game) s tahovým soubojem
Platformy: DOS, Windows, Macintosh
Vydavatel: Interplay
Hlavní tvůrce: Tim Caine
Rok vydání: 1997
Země původu: USA

No comments:

Post a Comment