Friday, October 4, 2013

Quarantine

Imagexcel (1994). Quarantine. (MS-DOS)


Vítejte v roce 2043, v chaotickém světě Kemo, kde více než polovina obyvatel naprosto zešílela a neexistují zde žádná pravidla. Tedy... skoro žádná. Jste řidičem taxíku a vaším úkolem je jednoduše přežít a dostat se pryč z města. 

útočící agresoři (hra je z pohledu první osoby, FPS) 

Jmenujete se Drake Edgewater a jste jeden ze "šťastlivců", které nepostihl vir způsobující agresi. Auto si můžete různě upgradovat, kupovat zbraně a vydělávat si prostřednictvím vaší taxi profese, tzn. převážet nenakažené lidi po městě. Po čas celého hraní na vás útočí různí agresoři (kteří jsou prakticky úplně všude) a herní prostředí může ze začátku působit vcelku dosti zmateně a o to více je hraní vtipnější, když se motáte ulicemi a - ať už se záměrem, nebo bez, zabíjíte vše, co se vám připlete do cesty. To vše za zvuku neustálých výkřiků, nárazů a nejrůznějších výbuchů. Požadavky vašich zákazníků jsou rovněž úsměvné, prosí vás např. ať jedete pomalu, což se vám samozřejmě nepovede (alespoň mně tedy ne) a na konci trasy vám ve vší slušnosti a poněkud ironicky poděkují a... pozvrací se.

mapa s odvozem zákazníka na smluvené místo


Hlavní přínos Quarantine vidím v tom, že byla jednou z her, které zpopularizovaly (ještě dlouho před vyvtořením GTA) střílení z auta. Mimoto, Quarantine je taktéž jednou z her, které se snažily jít ve stopách DOOMu, resp. jednou z těch, které úspěšně vy(zne)užily funkcí zmíněné hry, s užitím vlastních textur. Hra měla i své pokračování s názvem Road Warrior, jež představovala klasicky další mise a měla opět příběh na pozadí, který kontextoval s původním námětem Quarantine. Hra byla taktéž vydána pod jinými názvy, jmenovitě Hard Rock Cab (PlayStation, 1996) a Death Throttle (Sega Saturn, 1996)

gameplay


Platformy: MS-DOS, 3DO (1995), PlayStation (Hard Rock Cab1996), Sega Saturn (Death Throttle, 1996)
Rok vydání: 1994
Žánr: Akční FPS, závodní
Hlavní designér: Ed Zolnieryk
Země výroby: USA

///Michaela Šulková///375900

No comments:

Post a Comment