Sunday, October 6, 2013

Grand Theft Auto 1 (1997)

                                                              Grand Theft Auto 1


Grand Theft Auto 1 je, jak již název vypovídá, první ze série jedné z nejpopulárnějších akčních her dnešní doby, spadající pod skotskou společnost Rockstar North.
Hra spadá pod akční žánr s možností jak single, tak multiplayeru. Samotný děj hry spadá do stejného roku, jako je rok vydání, tedy 1997 a odehrává se ve třech městech: Liberty City, San Andreas a Vice City, tedy města použita v pozdějších dílech GTA. Jak jdou města za sebou, tak se ve hře také určuje obtížnost, tedy v Liberty City budete dejme tomu zloděj začátečník a ve Vice City už budete mít jisté množství respektu a také plnit jiné,obtížnější mise.
Celá hra spočívá v tom, že jste v roli kriminálníka pohybujícího se po městě-městech a dle libosti plníte různé mise, od krádeží přes vraždy, po bankovní loupeže. V čem Grand Theft Auto dosáhlo obrovkého úspěchu je fakt, že se po městech opravdu můžete pohybovat jak uznáte za vhodné, tedy bez nutnosti plnit mise. Kdy a jestli vůbec mise budete plnit záleží jen na vás. Svoboda hráče tedy hraje velmi důležitou roli. Dnes je již GTA 1 volně ke stažení na internetu.

GTA 1 vyšlo roku 1997 na PC a Play Station, roku 1999 na Game Boy Color.
Vývojáři jsou DMA Design (dřívější název společnosti Rockstar North), Tarantula studios.

No comments:

Post a Comment