Monday, October 17, 2011

Warcraft I (1994)


Strategie Warcraft: Orcs & Humans vyšla od společnosti Blizzard Entertainment v roce 1994. Tato hra se objevila dva roky po vydání hry West Woods Dune 2, který byl do té doby označován za jedinou pravou strategii. Děj první hry série je vsazen do království Azeroth, který je součástí fiktivního světa Warcraftu.

Pravidla hry jsou vcelku jednuchá. Hráč obvykle začíná pouze s omezenými surovinami a jedním stavitelem. Je třeba začít co nejrychlej začít těžit suroviny (dřevo a zlato) a zvýšit populaci. Za suroviny poté stavíte postupně město, které neustále vylepšujete.Cílem hry je většinou prozkoumat celou mapu a splňit dané úkoly.

Ve hře jsou dvě znepřátelené strany. V prvním a druhém díle existují jen dvě hratelné rasy: lidé a orkové. Obě strany disponují rozdílnými jednotkami a stylem hraní. Systém boje je velmi zábavný, existují totiž jednotky s meči, luky ale i kouzelníci. Wacraft vyšel celkem ve třech dílech. Ve všech dílech lze hrát kampaň, warcraft rovněž nabízí možnost hry po síťi, nebo tzv. "battlenetu".


No comments:

Post a Comment