Sunday, October 16, 2011

Mortal Kombat

Acclaim Entertainment, Inc. (1993) Mortal Kombat. (Amiga)





Tuto akční legendu jistě není nutné dlouze uvádět. První verze Mortal Kombat, zkrácene také MK, byla vydána v roce 1992 pro herní automaty a dala tak vzniknout uspešné sérii pokračování. Ta pronikla prakticky na všechny herní platformy a dočkala se i filmových a televizních zpracování.
Mortal Kombat, zkráceně také MK, je dnes uz klasická 2D arkáda, kdy hráč s vybranou postavou bojuje v nelítostném šaolinském turnamentu za nic míň než za záchranu světa.




Hra ve své době překvapila především brutalitou zobrazovanou v soubojích, díky čemuž tak byla v některých zemích zakázána.
Příkladem zmiňované brutality může sloužit například tzv. Fatality - inovace přinášejici do soubojů možnost dorazit protivníka, řekněme, obzvláště důkladně.
Ve hře se vyskytuje množství postav, za které můžete hrát. Jejich odlišné dovednosti stupňuje i míra zručnosti hráče ("combo efekty").
Kromě možnosti single-player hry je samozřejmě možné zahrát si ve dvou. Dodnes si pamatuju ty hodiny strávené před televizní obrazovkou hraním Mortal Kombat. A přestože dnes dávám přednost spíše jiným hrám a herním žánrům, MK je zkrátka fantasy klasika, kterou ve světě digitálních her nelze minout.



Platformy: Amiga, DOS, Game Boy, Game Gear, Genesis, SEGA CD, SEGA Master System, SNES.
Rok vydání původní verze: 1992
Hra je součástí série her Mortal Kombat
Žánr: Akční
Hlavni designéři: Ed Boon, John Tobias
Země výroby: USA

No comments:

Post a Comment