Thursday, October 13, 2011

Monster Bash

Apogee Software, Ltd. (1993), Monster Bash (MS-DOS)

Monster Bash je hororová akční "skákačka" od známé firmy Apogee. Ačkoli příběh navozuje spíše úsměv na rtech (jako malý kluk Johnny Dash se vydáváte vysvobodit svého věrného psa, a vlastně i ostatní pejsky a kočičky z područí nemrtvých monster vedených zlým Countem Chuckem), atmosféra hry je prosycená temnými a strach nahánějícími motivy jako zombíci, skákající useklé ruce nebo chodící kostlivci. 
Hra je rozdělena na tři části, z nichž každá se odehrává v jiném prostředí (např. hřbitov) a obsahuje tolik úrovní, že nudit se člověk rozhodně nebude. Na konci každého celku pak hráč bojuje s bossem, přičemž v poslední část se postaví samotnému Chuckovi.
 Místo arzenálu zbraní, které nabízejí jiné hry, si hráč musí vystačit pouze s obyčejným prakem, může však sbírat různá vylepšení, která dělají boj se zlem snadnější.
Ačkoli se videohra na první pohled jeví jako jednoduchá, občas hráče zmate natolik, že jen pobíhá sem a tam, neschopen zjistit, jak level dokončit. I přes svůj ne zrovna velký úspěch je však tato hra zajímavá a v některých aspektech (příběh, zpracování) vcelku originálním počinem.

Platformy: MS-DOS
Rok vydání: 1993
Žánr: Akční adventura
Designér: Frank Maddin
Země původu: USA

Jana Jedličková (370613)

No comments:

Post a Comment