Wednesday, October 19, 2011

The Simpsons - Arkáda, která by si zasloužila 3D remake

Simpsonovi jsou jedním z největších fenoménů televizní zábavy a tak je až k nepochopení, že se v posledních dvaceti letech nedočkali žádného významného videoherního zpracování, právě až na připomínaný, zapomenutý 2D arkádový počin z roku 1991.

Schématem šlo a klasickou plošinovku, kterých bylo v té době na trhu docela dost, licence velkého počtu postav ze seriálu pochopitelně včetně kompletní pětičlenné žluté rodinky však dodalo hře úplně nové grády.

Můžete tedy hrát za kteréhokoliv člena rodiny. Homer používá jako zbraň své pěti, Marge vysavač, Lisa švihadlo a Bart svůj skateboard. Během každého kola jste se utkávali s řadovými nepřáteli, jakými byli kromě anonymních obyvatel Springfieldu třeba i zombíci a duchové v případě hřbitovního levelu, sbíráte různé posilující bonusy a na konci každého levelu pak musíte zdolat nějakého bose.

Hrát šlo i jako multiplayer a i když si živě vzpomínám, že když jsme s kamarádem na základní škole takto hráli na jedné klávesnici, nebylo to vůbec jednoduché ovládání, možnost zabíjet bosse kooperačně byla samozřejmě mnohem větší zábava než single player kampaň.

Celkově šlo a velmi zábavnou arkádu, která díky notorický známým postavám zabaví i po těch x letech v době s výkonou 3D grafikou a je jen škoda, že se nedočkala nějakého důstojného pokračování. Ideální by pak byla její verze pro smartphony s možností hrát ve dvou a více lidech přes Bluetooth.


Platformy: PC (DOS), Commodore 64

Rok vydání: 1991

Žánr: Arkáda/plošinovka

Produkováno:
Konami, Inc. - USA


Marek Odehnal
UČO 342345

No comments:

Post a Comment