Thursday, October 13, 2011

Syndicate




Bullfrog Productions (1993). Syndicate (MS-DOS).





Syndicate je britská izometrická real-time strategie, která jako jedna z prvních strategií využívala rozlišení 640x480 a měla průkopnickou grafiku. Své doby byla velice populární pro svoji hratelnosti i originální myšlenku.

Cílem hry je podmanit si svět jako hlava nadnárodního syndikátu (korporace) využívající Čipem obdařené lidi, jako drobná úprava mozků, pro jejich ovládání. Čip však okopírují a začnou vyrábět i ostatní syndikáty. Všechno dění se pohybuje kolem syntetických drog a obchodu s lidskými orgány.

Obsahuje dva režimy: taktický a strategický. V taktickém vybíráte stát pro příští akci, výše daní, agenty (zbraně a vybavení), také ovlivňujete vývoj zbraní, atd. Ve strategickém režimu probíhá vlastní akce, kde ovládáte agenty. Myší se vybírá místo kam mají jít nebo střílet. Můžete dokonce ovlivňovat rychlost a reakce agentů, a to díky zvýšením hladiny hormonů. Úkoly jsou od zabití či zajmutí důležitých osob, přes zabití všech agentů ve městě, až po kombinaci všeho. Často hraje roli čas, abyste nebyli předehnáni cizími agenty, a mise tak byly úspěšně splněny.


Platformy: Amiga, Amiga CD32, PC, Macintosh, Sega Mega Drive,
SNES, 3DO, Atari Jaguar, Acorn Archimedes
Rok výroby: 1993
Žánr: Taktická strategie
Hl. designér: Sean Cooper
Země původu: Velká Británie



Tomáš Ondráček (399351)

1 comment:

  1. Bullfrog jsem mel hodne rad...ale tohle se mi teda pod ruky nedostalo. :O(

    ReplyDelete