Sunday, March 7, 2010

The Lost Vikings .... cesta tam a zase zpátky


Silicon & Synapse = Blizzard Entertainment (1992). The Lost Vikings. (MS-DOS).


Žili jednou v jedné vesničce 3 vikingové: Erik rychlý, Baelog strašný a Olaf tlustý. Jednoho večera doletěla vesmírná loď ovládaná zákeřným Tomatorem a unesla je. A našim hrdinům nezbývalo nic jiného než se proskákat, probourat, prosekat, prostřílet a prolétat zpět domů.

Vikingové jsou jedna z mých neoblíbenějších her. Chopíte se ovládání 3 vikingů a s jejich pomocí se musíte dostat ve 37 levelech ke zdárnému konci. Společně navštívíte vesmírnou loď a cestujete časem do různých míst. Jednou se objevíte v pravěku, pak zase v Egyptě, někdy skončíte v obrovské továrně a nakonec se podíváte do šíleného bublinkového světa.

Aby vám to šlo lépe každý z nich ovládá nějaké ty speciální schopnosti:

Erik umí skákat, běhat a prorážet hlavou překážky.

Olaf u sebe nosí štít za který se dá schovat, umí ho použít i jako schůdek pro Erika, aby mohl vyskočit výš a pro sebe jako padák na kterém létá.

Baelog umí rozsekat kohokoliv mečem nebo zastřelit šípem, a také šípem stisknout tlačítka co jsou moc daleko.

Každý z nich má také svůj inventář do kterého může naskládat vše co po cestě najde, ať už je to různé ovoce nebo zelenina pro zlepšení života, bomby na odbouchnutí nepříjemných překážek či různé zlepšováky nebo questové itemy.

Vikingové samozřejmě vše náležitě komentují, sice jen na začátku a konci levelu, ale už jen kvůli těmto hláškám se vyplatí level dohrát, protože odměnou pro vás je tuna smíchu.

Vikingové jsou od Blizzardu, Blizzard udělal World of Warcraft => Vikingové jsou ve Wowku :)



Platformy: SNES, Genesis, GBA, PC, Amiga

Rok vydání: 1992

Žánr: 2D akční puzzle

Země: USA

No comments:

Post a Comment