Saturday, March 6, 2010

Disney’s Duck Tales: The Quest for gold

Walt Disney (1990). Duck Tales. (MS-DOS)


DuckTales: The Quest for gold se opírá o dějovou linii legendárního seriálu Duck Tales (Kačeří Příběhy), konkrétně díl Catch as Cash can, kdy Skrblík a Hamoun bojují o titul Nejbohatšího kačera na světě a je jen ve vašich rukou, komu tento titul připadne. ;-)

Hra na svou dobu disponuje kvalitním grafickým i hudebním zpracováním a jednoduchou ovladatelností i pro ty nejmenší. Děj začíná ve skrblíkově kanceláři, kde jej Hamoun vyzve na 30-ti denní boj o titul. Ve hře hráč cestuje po celém světě, snažíc se s pomocí svých synovců Kulíka, Dulíka, Bubíka, vnučky Kačky, jeho „schopného“ pilota Rampy McQuaka a samozřejmě zručného konstruktéra Šikuly nalézt skryté poklady.

Při zvolení určitého místa na mapě – které bývají i skutečné – se podle vybrané oblasti spustí příslušná minihra. Miniher je celkově pět. Jednou z nejsnadnějších je focení vzácných zvířat za účasti Kačky, dále závody, případně jen průlet nehostinnou oblastí za asistence Rampy. V obtížnějších hrajete za synovce v husté džungli, kde vás napadají panteři, draví ptáci, hadi a opice pohazující kokosy a snaží se vás shodit do vody, což znamená konec, neboť synovci neumí plavat. Se synovci se setkáte také v jeskyni, kde na vás číhají Rafani nebo spolu se strýčkem hledáte truhlu v labyrintu.

Hra je skutečně propracovaná a při hraní si opravdu každý přijde na své.

Platformy: Amiga, Apple II, Commodore 64, Windows, MAC OS 8, Game Boy, NES
Rok vydání: 1990
Žánr: Arkáda (Akční)
Hlavní designér: David Mullich
Krajina výroby: USA, Kalifornie

No comments:

Post a Comment