Wednesday, March 3, 2010

Dyna Blaster

Hudson Soft (1990). Dyna Blaster. (MS-DOS).

Bílému kosmonautíkovi byla unesena žena a jak to tak v pohádkách chodí, sbalil si do ranečku nějaké ty bomby a vydal se ji za sedmero hor a sedmero řek hledat.

Svět Dyny se odehrává v bludištích, jejichž některé části jdou rozbít a hráč si tak odpalováním bomb skrz něj razí cestu. Aby to nebylo jen tupé dolování cesty, je třeba čas od času vybombit i nějakého toho nepřítele. Vaše poslání nezkrotného pyromana vám zpříjemňují power-upy, které například prodlužují délku exploze nebo umožňují klást více bomb zaráz atpd.

Singleplayer je zábavný, ale co dělá z Dyny doslova bombu je její multiplayer. Tedy spíše řečeno její Battle mód, který umožňuje hru až čtyř hráčů na jednom počítači. Tady teprve začínají ty pravé bombící orgie! Krom hlídání svého životního prostoru na klávesnici (ve 4 hráčích obzvlášť zapeklitá činnost) ještě musíte sledovat dění na obrazovce a snažit se v rychle ubíhajícím čase usmažit všechny oponenty. Hra má tedy úžasně rychlý spád a je ideální pro odreagování, třeba o přestávkách na střední škole.

Platformy: Amiga, Atari ST, DOS, TurboGrafx-16
Rok vydání: 1990
Série: Bomberman
Žánr: Akční hra
Země výroby: Japonsko

No comments:

Post a Comment