Tuesday, March 9, 2010

Discworld



Psygnosis Ltd. (1995), Discworld (MS-DOS)


Discworld (v češtině Zeměplocha) je adventura založená na ději stejnojmenné série knih od Terryho Pratcheta. Děj se inspiruje dílem zvaným "Stráže! Stráže!" a vaším úkolem je v kůži hrdiny Mrakoplaše vypudit z města hrůzostrašného draka. Ale to není jen tak - čeká vás spousta logických úkolů a překážek, se kterými se musíte vypořádat, ať už se jedná o nevrlého kuchaře či nabubřelého arcikancléře a jeho připitomělého šaška. Rozhodně není lehké vycházet s ostatními postavami ve hře zadobře a ještě k tomu po nich chtít radu či dokonce pomoc.

Hra má celkem čtyři akty, v nichž musíte plnit pokaždé jiný hlavní úkol, který vám pomůže se nakonec draka zbavit. S ním musíte v konečné fázi dokonce bojovat, a tak vám nezbývá, než se na boj během hry řádně připravit. A protože Mrakoplaš je ten nejhorší mág ze všech mágů v celém Ankh-Morporku, je to velmi těžké.

Hra je naštěstí dostupná i v češtině, takže i neangličtináři si mohou hru užít se vším všudy a tak si všichni milovníci Zeměplochy přijdou na své. 



Platformy: DOS, PlayStation, SEGA Saturn
Rok vydání: 1995
Žánr: klikací adventura
Země původu: Velká Británie


No comments:

Post a Comment