Wednesday, March 10, 2010

Dune II


Westwood studios (1992) Dune II :Battle for Arrakis (MS DOS)

Hra Dune II poprvé v historii používá systém "boje a managementu" , možnost ovládat jednotky myší a fog of war . Díky tomu je považována za první regulérní real-timeovou strategii . K jejím dalším výjimečnostem patří tehdy ještě ne tak obvyklá podpora zvukových karet . Děj staví na dnes již legend (wait for it) dární epopeji Dune od Franka Herberta .
Ve hře samotné bojujete za jednu ze znepřátelených (a bojovým arzenálem odlišných ) rodin Atreidů , Harkonnenů nebo (oproti knize nově) Ordosů . Vašim úkolem je zničení , postupně narůstajícího počtu , nepřátelských základen a těžba "koření života" melanže , přičemž průběžně dostáváte k dispozici nové jednotky a budovy .
Dune II je ( i když se to tak podle čísla nezdá ) první ze strategické série pokračující tituly Dune 2000 (1998) a Emperor :Battle for Dune (2001) . Tato "dvojka" byla způsobena průtahy a skrumážemi ve vývoji hry , kdy vydavatel Virgine Interactive původně zadal kontrakt jiné vývojářské firmě , který však za nějakou dobu zrušil , jenže odstoupení od smlouvy nebylo doručeno ...
Celý počin je velice kladně hodnocený a navíc díky literární předlohy nabízející zcela nový emocionální prožitek , který tehdejší datově omezené hry nemohli mít .

Platformy : MS DOS , Amiga , Megadrive , RISC OS
Rok výroby : 1992
Žánr : real-timeová strategie
Designéři : Joseph Bostic , Aaron Powell a Brett Sperry
Země výroby : USA

No comments:

Post a Comment