Sunday, October 11, 2015

Street Fighter II: The World Warrior



Capcom (1987). Street Fighter II: The World Warrior. (CP System Arcade)

Street Fighter II: The World Warrior je soutěžní bojová hra vydaná v roce 1991 společností Capcom. Je přímým nástupcem hry Street Fighter (1987) a dodnes je mnohými považována za nejlepší díl série.
Hlavní náplní hry jsou souboje "jeden na jednoho", při kterých se snažíte porazit protivníka před uplynutím časového limitu. Na výběr máte z osmi bojovníku, kde každý pochází z jiné země, což se projevuje tím, že každý souboj se odehrává v jiné zemi v závislosti na protivníkovi. Cílem hry je porazit všech sedm hratelných protivníků, abyste se mohli postavit čtyřem nehratelným bossům, po jejichž porážce dosáhne vaše postava svého počátečního cíle (závisí na tom, kterou postavu si hráč vybere).
Kromě klasických soubojů "jeden na jednoho" obsahuje hra také bonusové úrovně (např. rozbíjení auta, rozbíjení barelů, atd). Do bonusové úrovně jste se dostali vždy po třech vyhraných zápasech v módu pro jednoho hráče.
Street Fighter II byl první soutěžní bojovou hrou, která představila tzv. "combo system", kombinování útoků  při jejichž správném načasování,  jste mohli protivníka mnohem účinněji poškodit (Vtipné je, že tato součást hry vznikla vlastně náhodou při debugování jedné z bonusových úrovní). Od té doby je "combo system" neodmyslitelnou součástí každé bojové hry.
Street Fighter II také představil multiplayerové souboje mezi dvěma hráči na jednom přístroji (další součást hry, která se od té doby stále v bojových hrách používá).
Hra vyšla také v mnoha updatovaných verzích, každá přišla s lepší grafikou, upravenými herními mechanismy a novými hratelnými postavami. Byly celkem 4 updatované verze: Street Fighter II´: Champion Edition, Street Fighter II´ Turbo: Hyper Fighting, Street Fighter II: The New Challengers, Super Street Fighter II Turbo.


Platformy: CP System Arcade, SNES, Amiga, Atari ST, Commodore 64, ZX Spectrum, PC DOS,                         Amstrad CPC, CDP Changer, Game Boy, Master System, Sega Saturn, PlayStation,                             Mobile, PlayStation 2, Xbox, PlayStation Portable
Rok vydání: 1991
Série: Street Fighter
Žánr: Bojový
Hlavní designéři: Akira Nishitani, Akira Yasuda
Země původu: Japonsko

No comments:

Post a Comment