Friday, October 16, 2015

Alcatraz

 221B Software Productions (1992). Alcatraz. MS DOS




Alcatraz je akční plošinová střílečka se stealth prvky vydaná v r. 1992. Je nepřímým sequelem hry Hostages z r. 1988 od studia New Frontier.



Vžijete se do role dvou členů elitní jednotky U.S. NAVY SEALS - Birda a Fista, kteří byli vysláni na ostrov Alcatraz, na němž sídlí bývalá proslulá věznice. Vaším úkolem je zneškodnit drogového bosse Miguela Tardieze, který obsadil nyní opuštěnou věznici a používá ji jako základnu pro své drogové obchody a praní špinavých peněz. Prostřílíte a proplazíte se celým ostrovem v časovém limitu, abyste nakonec konfrontovali obávaného mafiána.



Hra umožňovala pouze herní mod pro dva hráče pomocí split screenu. Používala horizontální side scrolling a neměla příliš poutavé barevné pojetí. Pozadí bylo prakticky černobílé a velmi repetitivní, což však možná pasovalo na atmosféru věznice. Měla ale poutavou herní mechaniku v podobě spolupráce dvou hráčů, nebo pokud jste chtěli - závodu - to záleželo na vás. Hráči sbírali zbraně jako nože, samopaly či granáty a bojovali s nohsledy hlavního bosse. Mapa obsahovala místa kde se dalo před nepřáteli ukrýt, jako např. keř nebo roh budovy. Při vstupu do interiéru se přepl pohled do first person a hráči procházeli útrobami věznice. Na dokončení celé hry bylo k dispozici 120 minut času. Pokud jste do té doby nestihli zabít hlavního bosse a uletět vrtulníkem, čekalo vás nemilosrdné GAME OVER a pocit "skvěle" promarněného času.

Platformy:  Amiga, MS DOS, Atari ST
Datum vydání: 1993
Série: nepřímý sequel Hostages (1988)
Žánr: akční stealth plošinovka
Hlavní designér: Frederick O'Rourke

Tomáš Schmidl 
UČO: 410087

No comments:

Post a Comment