Friday, October 16, 2015

ROBOCOP  -  CYBERPUNKOVÁ STŘÍLEČKA


Alex Murphy je bývalý policista, který byl zavražděn v drsných ulicích Detroitu. Jeho život však nekončí, jelikož jeho policejní major z něj udělal budoucnost práva ve městě a to Robocopa. Ostatky Alexe Murphyho byly vloženy do zbrusu nového titanového těla a byla mu smazána pamět a místo ní mu byl nahrán program Robocop. Poté dřívější Alex Murphy teď už Robocop čistí  město od zločinu a snaží se nalézt člověka odpovědného za jeho vraždu, vůdce zdejšího podsvětí Clarence Boddickera, který jak se nakonec Robocop není zrovna nejvyšším bossem Detroitu.
Hra je defacto založena na jejím předchozím filmovém zpracování. Je to akční střílečka situovaná do nedaleké cyberpunkové budoucnosti. S Robocopem můžete chodit vpravo nebo vlevo popřípadě se sehnout a jít pokrčen ale není tady ještě možnost výskoku. Může brát zbraně od poražených zločinců a také z nich získávat energii, životy. V bonusovém kole se hráč musí umístit na prvním místě v střelbě z pohledu první osoby.



HRA BYLA VYDÁNA ROKU: 1988
ŽÁNR: Akční
MOŽNÉ PLATFORMY: ArcadeAtari ST,Game BoyAmiga,Commodore 64Apple II,IBM PC compatible withDOS (v současné době i iOS a Android)

ZEMĚ: Japonsko
VYDAVATEL: DataEast, Nihon Bussan
PROGRAMOVÁNÍ/GRAFIKA/HUDBA: Petter Johnson 

VITO NIKOLIČ
413507

No comments:

Post a Comment