Friday, November 4, 2016

The Bard´s Tale

Aneb Bardova dobrodružství


Interplay Productions (1985) The Bard´s Tale (Apple II)


Počítačová hra The Bard´s Tale (známá také pod názvem: Tales of the Unknown: Volume I, je RPG hra z roku 1985 vytvořená firmou Interplay Productions a distribuovaná velmi známou společností Electronic Arts. Její jádro tvoří pravidla tzv. Dungeons and Dragons, chceme-li - Dračího doupěte. Inspiraci brala také ze série PC her Wizardry. Jednalo se o hru pouze pro jednoho hráče. Inovace přišla v podobě sesílání kouzel hlavní postavou za pomoci jejího zpěvu. 

Zápletka příběhu se točí okolo zlého černokněžníka Mangara a jeho přívrženců, který seslal na kraj města Skara Brae mocnou kletbu věčné zimy. Všichni bojeschopní muži jednoho dne zmizeli a na záchranu města zbylo pouze pár jedinců z okraje společnosti. 

Zde se dostává ke slovu samotný hráč, který v boji proti Mangarovi vede až šestičlennou skupinu dobrodruhů. Skupinu lze vytvořit z následujících herních tříd: bard, lovec, monk, paladin, rogue, válečník, kouzelník a vyvolávač. The Bard´s Tale je přímočaré RPG ze staré školy, tzn. hráč v něm prochází dungeony, zabíjí nestvůry, získává zkušenosti, vybavení a také vylepšuje schopnosti svých postav. Na základě velkého úspěchu vznikly další tři pokračování, a to: 

  • The Bard´s Tale II: The Destiny Knight
  • The Bard´s Tale III: Thief of Fate
  • The Bard´s Tale IV
Tuto sérii doprovodilo také několik knižních románů.












Platformy: Commodore 64, Apple llgs, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore Amiga, Atari ST,                     DOS, Apple Macintosh, NES
Rok vydání původní verze: 1985
Název série: The Bard´s Tale
Žánr: RPG
Hlavní designér: Michael Cranford
Země výroby: USA

David Bernard (449716)

No comments:

Post a Comment