Sunday, November 27, 2016

Analýza hry - One Night Stand

Co se stane s námi po jedné noci zábavy? Mnoho lidí se probudí doma s těžkou bolestí hlavy a nepříjemnými pocity v břichu, ale dobře si pamatuje události minulého dne. Může se stát, že vy se probudili ráno ne ve svém bydlišti s hroznou kocovinou a nepamatujete události z minulé noci?
O  tom vypráví videohra «One Night Stand». To je velmi stručný náčrt o muži, který se po bouřlivé noci s chlastem a sexem probudí v dopoledních hodinách nahý, v neznámé posteli a nepamatuje, co se stalo, a kdo je ta holka vedle něho.
V reálném životě, takový zvrat událostí není nijak zvlášť příjemný: kocovina, absolutně nechutný pocit trapnosti, podivnost, co se děje a touha rychleji jít domů. "One Night Stand» dokonale vyjadřuje vše, co se děje s osobou v daném okamžiku.
Hra probíhá v jednom pokoje. Protagonista se probudí od zprávy od sveho přítele, postupně si uvědomuje, že se musi dozvědět, co se stalo včera v noci. Díky interaktivním objektům, které jsou v pokoji, v průběhu hry si můžete zjistit, kdo je ta dívka, její jméno. V průběhu dialogů s nej lze pochopit, co vas vlastně spojílo.

Mělo byste však být opatrní, stejně jako v reálném životě: každá z vašich odpovědí a akcí může mít vliv na další reakce paní. Je možné provozovat jak na schválení porozumění ze strany ženy, a (ve většině případů) na negativní rozhodnutí, ve kterém, bez ohledu na to, zda byl charakter oblečený nebo ne, holka může ho vyhodit přímo na ulici. Například, když se podíváte do její kabelky, můžete najít studentské karty se jednym jimenem a ID-karty s druhým, a v jednom z dialogů postava muže tyto poznatky aplikovat. Ale v jednom případě postava může být vyhozena pryč, v jiném však může dostat "trochu bodů pro svou karmu".
Z odpovědí dívky opravdu můžete se cítit nepříjemně anepohodlně z toho,co jste provedli minulou noc. Například, když dívka si uvědomuje, jak moc byla postava opilá včera v noci, říká: "This is humiliating" a dává najevo, že se jedná o tobě. Ale přesto, hra kreslí do jisté míry nádhernou scénář pro romantické známost. Postava sedí v posteli úplně nahý před ním je dívka v tričku a spodném prádle, nikdo a nic nebrání tomu, abyste lépe poznat. Díky skládací událostem do určité míry začínáte být hrdý na sebe, že jste si vybral tuto odpověď, ne jínou, aby nedošlo k vedení charakteru do svízelné situaci.

Realistická grafika a animace, vzhled od první osoby, aby bylo možné se domnívat, že to byl právě vy – ten, kdo se ocitl v této svízelné situaci. V dialozích mění animaci obličeje, že se chce uvěřit, že je to skutečně pravda, a tady, právě teď vám podá šálek s čerstvě uvařenou kávou. Gamma a barevná náplň hry je velmi měkká a teplá.
"One Night Stand» stala mým prvním herním simulátorem. Na jedné straně hra je návyková, kreslí jeho dějové zvraty, každé vaše slovo ovlivňuje to, co sbude mít důsledky na dívčí náladu. Hra má celkem 12 variant konce, od nejlepší, ve které se dívka konečně souhlasí s vámi setkat a končí takovou, že holka může vyhodit vás úplně na začátku, bez oblečení a bez vysvětlení.
Na druhé straně tato hra stala mi opravdu nudná již na čtvrtém průchodu. Jsem takový typ člověka, který má rád hry v žánru akce, dobrodružství, a ty, ve kterých se událost nějak pohybuje a mění. Mám rádost z toho, že příběh pokračuje nějak kupředu, vyprávění příběhu běží dále, ne tak, že se všechno točí kolem stejné věci. Pojmy "hraj-zase-aby-opět-znovu- přečíst-celý-dialog“ a „ vyberte-na-konci-velmi-málo-odlišné-odpovědi, finální změnu-a budete-mít-další-úspěch" nejsou pro mě.
Nicméně, byla jsem zvědavá se podívat na hru ve stejném žánru a opravdu se vcitit do všeho, co cítil protagonista.

Platformy: Windows, Mac Os, Linux
Rok vydania: 2016
Žánr: 
Simulátor, Indie
Autor: Kinmoku/Lucy Bundell

Hudba: Levi Pack
Štát: UK 


Zvereva Anastasia, 463737

No comments:

Post a Comment