Thursday, September 25, 2014

Super Solvers: Challenge of the Ancient Empires!

The Learning Co. (1990). Super Solvers: Challenge of the Ancient Empires!. (MS-DOS).


Super Solvers je hra z roku 1990, ktorú si hráči pamätajú častejšie pod skratkou "SSA". V roku 1992 vyšla jej verzia 1.01 pod názvom "Ancient Empires".
V roli prieskumníka, ktorý zbiera skyté poklady, prejdete Egypt, Čínu a Indiu, Blízky Východ a Grécko a Rím. Za zvládnutie týchto prvých 4 levlov získate prístup k poslednej lokalite. Hra kombinuje logické úlohy (kombinatorika, puzzle, ...) a úlohy na šikovnosť (rýchle reakcie). Prieskumník má k dispozícií 3 typy vybavenia: ochranný štít, ktorý ho chráni pred nebezpečnými obludami, rýchle topánky, ktoré mu umožňujú prejsť niektoré vzdialenosti rýchlejšie, a laserovú helmu, vďaka ktorej môže stlačiť vzdialené vypínače vyslaným lúčom.


Po splnení každého levlu získate jeden z dôležitých artefaktov danej lokality a historické informácie, ktoré sa ho týkajú. Ste tak trochu Indiana Jones z budúcnosti :)


SSA je prvou hrou s explicitne vzdelávacím presahom, s ktorou som sa stretla, a hoci sa jedná o plošinovku, gameplayom a atmosférou je veľmi podobná neskoršej hre Tomb Rider.

Platformy: MS-DOS
Rok vydania: 1990
Žáner: Arkáda (plošinová a logická hra)
Hlavný designér: John Jacobs
Pôvod: USA

Lujza Kotryová, 264029

No comments:

Post a Comment