Monday, February 13, 2012

The End

The End je online hrou výukového charakteru, jejímž tématem je smrt. Hlouběji se hra zabývá filozofickými, existencionálními a morálními otázkami, v čemž taky spoučívá také její výukový charakter.
Jednáte skrze vámi vytvořeného avatara. Žánrově se hra dá zasadit mezi plošinovky a skákačky, i když jsou zde jisté přesahy a to v podobě integrované hry s názvem "deathcards", což je matematická a logická hra stylizovaná do stolní hry.
Hráč se pohybuje skrze levely, aby mohl odpovědět po jejich dokončení na předkládané otázky. Jeho odpovědi pak utvářejí jeho myšlenkový profil, který je možno porovnat s ostatními hráči a s "životní filozofií" slavných osobností. Navíc získává předměty "death object", které také korespundují do jisté míry s jeho uvažováním. V některých momentech si hra protiřečí nebo respektive si hráč může protiřečit v této hře a to, když je pokládana otázka posmrtného života. Edukativním prvkem jsou také citáty (různě známých osobností) na konci každého levelu. Opět se nesou v duchu témat, kterými se hra zabývá.
Zajímavou herní mechanikou je využití schopnosti zhmotnění stínu k překonávání překážek a k řešení dílčích úkolů s nima spojených, vyžadujících opět zapojení logického uvažování.

Adam Smaza, 383219

No comments:

Post a Comment