Wednesday, January 18, 2012

Asistent detektiva Zbyška

Please wait (2012). Asistent detektiva Zbyška (PC).


Asistent detektiva Zbyška

Regenbogen je poklidné městečko v jedné z mnoha alternativních dimenzí. Toto rozkošné království je útočištěm pro všechny bytosti. I když se městečko zdá být rájem na zemi, není tomu tak. I zde musí občané čelit různým zločinům a nepravostem. O klid Regenbogeňanů se tu stará detektiv Zbyšek se svým týmem. Tento chrabrý delfín navíc každý rok vybírá jednoho studenta detektivní školy na praxi. Je to neskutečné, ale detektiv si vybral vás! Po dobu jednoho týdne mu budete moci dělat asistenta a učit se tak od experta na slovo vzatého. A máte k tomu ideální příležitost. Ráno vašeho nástupu do praxe je objevena mrtvola mladého jednorožce. Buďte ve střehu, vrah ani detektiv Zbyšek vás nenechají zahálet.

Asistent detektiva Zbyška se žánrově zařazuje jako visual novela (http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_novel). Dále pak jako detektivní, komediální či parodická.

Vývoj trval zhruba pět měsíců. Hra obsahuje 4 387 dialogových obrazovek, 33 155 slov, což je 7,6 slova na scénu. Dále hra obsahuje 104 rozhodovacích menu a dohrání jednoho z hlavních konců trvá přibližně hodinu až hodinu a půl.


Kde stažení zde: http://www.pleasewait.cz/

Budeme rádi, když se o své dojmy ze hry podělíte v komentářích.


Face off!: hokej říznutý Mortal Combatom

MindSpan Technologies Corp. (1987, 1989), Face off!, Commodore 64, DOS

žáner: šport, simulácia, bojovka

pôvod: USA

Trochu cynicky by sa dalo povedať, že keď sa vývojárovi nechce zaoberať s vymýšľaním dizajnu a previdiel, siahne po športovej hre. Na druhej strane, to však dáva možnosť doslova sa vyhrať s hernými mechanikami, čoho dôkazom je aj jedna z prvých hokejových hier s názvom Face Off!, ktorá vyšla okrem DOS-u aj na Commodore 64.

Hra poskytovala niekoľko módov, dalo sa hrať aj vo dvojici, či už proti sebe, alebo spoločne proti počítaču. Samozrejmosťou bol šampionát, a najväčším zážitkom bolo, keď sa dvaja hráči v duchu názvu hry stretli v súboji tvárou v tvár. Hra sa z bočného pohľadu na ihrisko prepla do módu bitky, podobne ako to vidíme v dnešnej sérii NHL od EA.

Dodnes si pamätám, ako sme na základke po škole išli ku kamarátovi, a dlhé hodiny hrali tento famózny a na svoju dobu pomerne prepracovaný hokej. Face Off je dôkazom, že aj nelicencovaná športová hra sa môže zapísať do sŕdc hráčov.